Secetă Deshidratat Podea De Lut Pământ Crăpat

Secetă Deshidratat Podea De Lut Pământ Crăpat

Îngrășământul care salvează plantele la secetă! Explicațiii. (dr.ing. A. Corcimari)

YouTube player

O metodă de a salva plantele la secetă! Explicațiii. (dr.ing. A. Corcimari)
Cum vom putea salva plantele la secetă?
Astăzi, există multe produse pe piață care rezolvă diverse probleme în nutriția și protecția plantelor. Vânzătorii promit o creștere mare a productivității – un întreg complex de „panaceu”. De ce unele nu funcționează?
În condiții de secetă, sarcina noastră principală este de a hrăni planta, astfel încât gemurile de zahăr să nu se formeze în sistemul capilar de canale al frunzelor. Dacă apar aceste dopuri de glucoză saharoză foarte concentrate, planta va deveni ca un diabetic – ea va dori constant să bea…..Mai multe în filmuleț….
Dintre toate îngrășămintele cu azot, aș recomanda utilizarea carbamidei. PH-ul său corespunde soluției principale, adică variază de la 7 la 8. Dacă lucrăm pe o foaie de uree, atunci nu apar blocaje de zahăr.
Cert este că există contradicții între abordările pregătitoare și cele tehnologice pentru îngrijirea plantelor. Voi explica cu un exemplu.
Cumpărăm un îngrășământ cu azot pentru îmbunătățirea fotosintezei și procesarea culturilor. Ce se întâmplă? Fotosinteza este îmbunătățită – nutriția cu nitrați este îmbunătățită. Planta acumulează o cantitate mare de azot în placa de frunze, pe care nu o poate „digera” instantaneu. Acumularea de nitrați provoacă acidificarea spațiului intercelular, enzimele care descompun zaharoza în glucoză și fructoză încep să funcționeze activ. Glucoza se cristalizează și apar blocaje de zahăr în canalele de transport a sucului frunzelor. Ce vedem? Plantele frumoase și verzi se opresc brusc în dezvoltare. De ce? Pentru că nu există flux de zaharuri.
Cum am proceda dintr-o abordare tehnologică? Stimulând creșterea și fotosinteza – este necesar să creștem viteza de circulație și ieșire a produselor de fotosinteză către celulele frunzelor.
Mai multe în filmuleț….