En İyi 5 Meyve

Bu yazımızda en iyi 5 meyveyi derledik.

1 – Greyfurt
Greyfurt veya altıntop, sedef otugiller familyasından bugün birçok çeşit ve kültür formları yetiştirilen, yaprak dökmeyen meyve türü.
2 – Elma
Elma, gülgiller familyasından kültürü yapılan bir meyve türü. Eski Türkçede “alma” diye bilinen adının, meyvenin rengi olan “al”‘dan geldiği bilinmektedir. Elmanın ilk olarak Kuzey Anadolu’da, Güney Kafkaslar, Rusya’nın güneybatısında kalan bölgeler ve Orta Asya dolaylarında ortaya çıktığı sanılmaktadır.
3 – Limon
Limon, yıl boyunca büyümeyi sürdüren, küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesidir. Halk dilinde suluzırtlak, cıcık ve zıvrak da denilmektedir. Limon Turunçgil limon öncelikle Kuzeydoğu Hindistan, Güney Asya’ ya özgü çiçekli bitki Rutaceae ailesinden küçük yaprak dökmeyen bir ağaç türüdür.
4 – Nar
Nar, kınagiller familyasından, içinde küçük çekirdekleri ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecik bulunan, hafif ekşi ve bazen tatlı tadı olan, ılıman iklimlerde yetişen bir meyve türü.
5 – Karpuz
Karpuz, kabakgiller familyasından tek yıllık bir bitki türü. Karpuz sözcüğü Farsçadan Türkçeye geçmiştir. Kaşgarlı Mahmut’un 1071 yılında yazdığı Dîvânü Lugati’t-Türk ve Ali Şîr Nevaînin yazdığı Muhakemetü’l-Lugateyn de Karpuz sözcüğünün Türkçesi Büken olarak geçmektedir.