En Sevilen 5 Yaz Meyvesi

Bu yazımızda en sevilen 5 yaz meyvesini derledik.

1 – Şeftali
Şeftali, ilk evcilleştirildiği ve ekildiği Kunlun Dağları’nın kuzey yamaçları ve Tarim Havzası arasındaki Kuzeybatı Çin bölgesine has, yerli yaprak döken bir ağaçtır. En çok “şeftali” ve parlak kabuklu çeşit “nektarin” denilen çeşitli özelliklere sahip yenilebilir sulu meyveleri vardır.

Kalp sağlığını destekler.
2 – Kiraz
Kiraz, gülgiller familyasından Kuzey Akdeniz kıyıları, Güney Kafkasya, Hazar Denizi ve Kuzeydoğu Anadolu’da doğal olarak bulunan meyve ağacı. Meyvesi olgunlaşmadan önce pembe bir çiçek açar.
3 – Kayısı
Kayısı, Rosaceae familyasından 2–10 m yüksekliğinde, dikensi ve tüysüz Prunus cinsinden bir ağaçtır. Yerli yayılımı, kapsamlı tarih öncesi ekimi nedeniyle biraz belirsizdir. Genetik araştırmalar, Orta Asya’nın ana vatanı olduğunu göstermektedir.
4 – Kavun
Kavun, kabakgillerden sürüngen gövdeli bitki türü ve bu bitkinin iri meyvesidir. Olgunlaşmamış hali de meyve olarak tüketilir ve bu haldeki meyvesine kelek denir. Bir yıllık otsu bir bitkidir. Sürüngen gövdesi metrelerce uzayabilir. Yaprakları yürek biçiminde iridir.
5 – Karpuz
Karpuz, kabakgiller familyasından tek yıllık bir bitki türü. Karpuz sözcüğü Farsçadan Türkçeye geçmiştir. Kaşgarlı Mahmut’un 1071 yılında yazdığı Dîvânü Lugati’t-Türk ve Ali Şîr Nevaînin yazdığı Muhakemetü’l-Lugateyn de Karpuz sözcüğünün Türkçesi Büken olarak geçmektedir.