OYTUN ERBAŞ CANLI YAYINDA TARTIŞILAN SÖZLERİNİ AÇIKLIYOR

OYTUN ERBAŞ CANLI YAYINDA TARTIŞILAN SÖZLERİNİ AÇIKLIYOR

YouTube player

Oytun Erbaş neden gündem oldu? Kendisi hakkındaki iddialara nasıl yanıt verdi? Asıl mesleği nedir? Dedesinin asıl mesleği nedir? Daha önce yaptığı covid açıklamaları doğru mu? Oytun Erbaş’ın akademik yönden analizi neler söylüyor? Kurduğu enstitüde satılan ürünler işlevsel mi? Fatih Altaylı’nın Bahar Candan Ve Oytun Erbaş benzetmesi hakkında, Oytun Erbaş neler düşünüyor? Halil Falyalı cinayetinin arkasında kimler var? Halil falyalı neden öldürüldü? Elinde Sedat Peker arşivinin olduğu söylentileri doğru mu? Timur Soykan atığı tweet dizisinde Halil Falyalı cinayetini nasıl ele aldı? Bakan Nebati’den Londra temasları hakkında açıklama! Enerji Bakanı, Isparta’da yaşananlar hakkında neler söyledi? Uykusuz Dergisi’nden Enerji Bakanı kapağı! Elektrik faturalarının dağıtım bedelinde gizli zam mı uygulanıyor? Türk doktorları neden ülkeyi terk ediyorlar? Kılıçdaroğlu’ndan Devlet Bahçeli’yi ciddiye almıyoruz açıklaması! Macron Avrupa Güvenliğini yeniden mi şekillendirmeye çalışıyor? Loud And Proud’dan bugün bize neler geldi? Gazeteci Cüneyt Özdemir gündemi yorumlamaya devam ediyor…

Video Hakkında En Çok Beğenilen Yorumlar

Cüneyt Bey’den konuyu daha iyi araştırıp daha iyi sorular sormasını beklerdim. Örneğin Oytun hocanın yayınlandığı dergilerden iyi dediklerinin ne kadar iyi olduklarını yayından önce araştırabilirdi.Cüneyt Beyi severek izlesem de maalesef bu yayında gerçekten önyargılı ve objektiflikten uzak davrandığını düşünüyorum. Daha önce Oytun Bey’i takip etmemiştim, ancak bu karakteri ve sabrı için tebrik ediyorum. Yayınlarınıza göz atmaya başlayacağım.
Ayrıca kendi derginizi açıp çocukların yayınlarını yayınlamanız gerçekten inanılmaz bir özveri. Umarım devam edersiniz. Bu çocuklar bu dergi ile gerçek akademi dünyasına belki de ilk adımlarını atıyor olacaklar, ilhamla belki de çok çok iyi yerlere gelecekler. Bana zamanında bunu bir hocam yapsa onun ismini ve iyiliğini asla unutmazdım diye düşünüyorum. Özellikle bu noktadaki Cüneyt Beyin tutumu beni hayal kırıklığına uğrattı. Çalışmaya devam, her iki isme de çok teşekkür ederiz bu yüzleşme için.

Ben farmakolojiyi Oytun Hocadan ogrendim. Buradaki doktor arkadaslar bilir ki farmakoloji ne kadar zordur. Oytun Hoca cok kolaylastirarak anlatirdi. Cok zekidir. Hem fizyoloji hem de radyoloji yandali yapmistir. O yuzden PHD yaziyor unvanina, haklidir da yazmaya. Cok degerlidir Turkiye icin. Her teorisi dogru olmayabir ama bu bilimin dogasinda olan biseydir. Halkimizin bilime daha yakin olmasi dilegiyle

Cüneyt Bey, ben doktorum ve Oytun Bey’e karşı çok fazla önyargılı bir duruş içinde olduğunuzu düşünüyorum. Sorduğunuz sorularınızın çoğu tıp biliminin işleyişini çok bilmediğinizi düşündürüyor.

Dünyanın en komik fıkrası;
Cüneyt Özdemir: “Akademi dünyasını yakından takip ediyorum.”
Belli “Cüneytcim” belli, senin yüzünden ön yargı ile yaklaştığım “Oytun Bey”, sorduğun sorulara lafı dolandırmadan mertçe cevap verirken sen anlamamakta ısrar ederek kaliteni belli etmiş oldun.
Anladık zor soru soruyorsun, zaten seni izleme nedenimiz de bu ama zor soru sorman zor anlamanı gerektirmez. Büründüğün kötü polis rolünden çıkıp sorduğun soruların cevaplarını da dinleyip anlaman gerekir.
Merak ediyorum acaba hiç mi senin bir cümlen kırpılarak medyada gündem yapılmadı? Biraz empati..

Önyargı konusuda sizi bu kadar eleştiren izleyicinizin bu görüşünü bir sonrakı yayında dile getirirecek misiniz? Yani ben de çok önyargılı yaklaşmışım derseniz bir Tv kanalında değil YouTube’da yayın yaptığınızı hepimiz hatırlamış oluruz. Olaylara “benim de arkadaşlarım var yakından takip ediyorum” matığıyla yaklaşMAdığınız için izlemeye başladığımız kanalınızın bu çizgiye gelmesi sanırım benim için hayal kırıklığı.

Cüneyt Bey’in kötü yönleri :
– Düşündüğünün tersinde konuşulmasına tahammülsüzlüğü
– Hakkında eleştiri yapılması
– Bilmediği konularda diretmesi
– Burnunun dikine düşünmesi

Danışman olarak yardım eden yol gösteren akademi üyeleri isimlerini makaleye yazabilir ve yazıyor da. Çünkü genelde işleyiş akademi üyelerinin çalışma konularını bulmasıyla başlar. Öğrencilere nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlatmasıyla devam eder. Gerekirse labaratuvar çalışmalarında da birebir yardımcı olur. Yani en az makale yazan lisans öğrencileri kadar akademi üyeleri de bu çalışmada katkıda bulunmuş olur. Bunda etik olmayan bir şey yok. Oytun erbaş genel olarak haklı ya da haksız olabilir ama bu konuda kesinlikle haklı. Cüneyt Özdemir bu bilgiyi nasıl bilmiyor şaşırdım.

Cüneyt Bey Oytun Bey’le yaptığınız görüşme sonrası “akademik sorularınız” ile ilgili yaptığınız açıklamanız mı daha komikti yoksa Oytun Bey’e yaklaşım tarzınız mı karar veremedim ama ikisine de bir hayli güldüm… Teşekkür ederiz efendim siz çok yaşayın. Ama lütfen bir daha yapmayın.

Cüneyt Türkiye’ de bütün hocalar asistanlarının çalışmalarına kendini ilk sıraya yazıyor. Danışman hoca her zaman yazılır.

Cüneyt bey maalesef size yakışmayan bir program oldu. Siz bir gazeteci olarak önyargılı olma hakkınızın olmadığını düşünüyorum. Aklınıza takılan yada Oytun bey için sarfedilen ithamların doğruluğunu öğrenmek için soru sormanız yeterli olurdu. Değerlendirmeyi bizler yaparız. Siz zaten baştan kararı vermişsiniz. Bence programınızı tekrar izleyin. O suratınızın nasıl bir hal aldığını görünce siz de inanamayacaksınız. Meksika’ya gittiğinizden beri başka davranışlar içine girdiniz. Örneğin bir önceki programınızda cafe işletmelerinin sorunlarını bilmeden ısıtıcı parası alan işletmelere gitmeyin diyorsunuz. Kiraları geçen elektrik faturalarına gülerek tepki veriyorsunuz. Sanırım Kim Kardashian size daha çok hitap ediyor. O konuyu daha fazla işlediğiniz için. İyi yayınlar diliyorum.

Evinde hırka giymeden oturan, meyve-sebzeyi taneyle değil kiloyla alan, ışıkları kapatmadan TV seyreden, canı çektiğinde bir kafede oturup çay-kahve içebilen zengindir artık… Zenginlik tanımı değişti.

Oytun bey gozetimci profesorlerin ogrencilerinin makalelerine isimlerini yazmasi konusunda dogru konusuyor.

Ben de tıpta uzmanlık öğrencisiyim Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde, Oytun ERBAŞ’ın makale konusunda söylediklerine tamamen katılıyorum. Cüneyt ÖZDEMİR olayı tamamen popülistleştirmiş. Web of Science objektif bakış olarak zaten Oytun hocayı destekliyor. Oytun hoca akademik dili halk diliyle anlatabildiği için şövenistik gözle bakan Cüneyt beyi şaşırtmak dışında başka duygular uyandırmamalıdır.

nedenini bilmiyorum ama her eleştiriye ön yargısız yaklaşan cüneyt bey farkındaysın çok ön yargılı ve resmen bitirmeye sorgulamaya almuış gibi soru sormuş biraz garip geldi bazen bazı kişiler üstüne bu belirtiler ile gelince şüphelenmiyor değilim

Adam doğru söylüyor o çocuklar tek başlarına danışman olmadan o makaleleri hiç bir yerde yayinlatamazlardi. Adam kendi ismini ekleyerek bir dergide yayınlanmasına dikkat çekmesine yardım ediyor. Yoksa kimse ciddiye almaz lise öğrencisinin yazdığı bir makaleyi. İyi bir şey yapıyor gerçekten gençleri bilime teşvik etmek amacıyla.

Butun ogrenci makalelerinde “ advisor” “2nd person” olarak gecer. “ Citation”inda da gorursunuz. Kolay bir sey degil bir ogrenciye makale yazdirmak.

Dediklerinin hepsi yanlış değil. Dünyadaki tüm akademisyenler rehberlik ettikleri projelerde isimlerini geçirirler. Bunu fayda sağlamak için değil, ortaya çıkan makaleyi geçerli kılmak için yaparlar. Düşünün bir lisans öğrencisi tez yazmış dergide yayınlatmak istiyor. Dergidekiler çığlık atarak güler buna. Başta danışman bir hoca olmalıdır. Bu konuda haklı.

Cüneyt Bey sizi ilgiyle izlememe rağmen ilk defa sizin bu konudaki yaklaşımınızı tutmadım..