Ukrayna – Rusya krizinde Türk SİHA’larının olası bir çatışmada rolü ne olur?

Ukrayna – Rusya krizi: Türk SİHA’larının olası bir çatışmada rolü ne olur?

YouTube player

Rusya’nın Ukrayna sınırına asker ve zırhlı araç konuşlandırmasıyla başlayan krizde Moskova’nın güç gösterisi Belarus’daki tatbikatla sürüyor. 20 Şubat’a kadar sürecek tatbikatta Rusya’nın en gelişmiş silahları kullanılıyor.
Moskova, Ukrayna’nın doğusu, güneyi ve kuzeyine 100 binden fazla asker yığınağı yaptı. Rus güçlerinin sınırdaki mevzileri ve karargahları uydudan çekilen fotoğraflarda da net bir şekilde görülebiliyor.

Video Hakkında En Çok Beğenilen Yorumlar

Bizim bu noktada yapmamız gereken tek bir şey var o da tansiyonu düşürmeye çalışmak bu savaş doğrudan bizi etkileyecektir böyle bir savaşın etkisini kaldırabilecek durumda değiliz şuan gerek yok.

Taraf olmamamız her açıdan daha uygun ama maalesef hem satılan ihalar hem NATO üyesi olmamız tarafımızı az çok belli ediyor. Bu durum İran’dan gelen doğalgaz arızalarının* sayısını artıracaktır savaş durumunda.

Birleşmiş milletler sözleşmeleri nasıl kağıt üzerinde ise nato müttefikliğimizde bu şekilde,bu savaşta “sözde“nato tarafında olacağız zannediyorum

Mevcut durumda bulunan sihalar Rusya gibi bir Ülkenin yada Batı Ülkelerinin sisteminde kolaylıkla avlanabilen bir iha’dan başka bir şey değildir son 2 yılda çoklu EMP füzelerine yatırım yapan Rusya veya ABD siha kullanımını ciddi oranda bertaraf edebilme yetisine sahip olan ülkelerdir. Özellikle anakarada sınır içi bir operasyonda yüksek oranda kayıp verilmesi muhtemel. Ayrıca Havadan havaya harp silahlarında da gelişmiş olduklarını unutmamak gerekir.

Ukraynaya helal olsun dik durusundan dolayi . Butun bati ulkelerinin ukraynaya destek olmasi gerekiyor . Biz turkiye olarak Kirim icin hic bsy yapmadik , Dogu turkistan icin bisey yapmadik çine karsi ama umarim bati ukraynaya sahip cikar

İngiltere ve Amerika önderliğindeki NATO bizim adımıza karar vermesi çok saçma ani bir savaşta biz en büyük etkilenen taraf olacağız hem ekonomik hemde askerî alanda

Bir de hep merak ettiğim bir husus var. Biz Libya ‘ya, Ukrayna ‘ya ( Azerbaycan’ı saymıyorum kardeşimizden tehdit beklemediğimiz için ) başka ülkelere SİHA satıyoruz. Ve bu SİHA ‘lar çok çok önemli hatta hayati derecede stratejik öneme sahip yazılımlara sahip. Yani umarım bu SİHA ‘ların ihraç versiyonlarını satıyordur ülkemiz. ABD nasıl mesela F35 satıyor ama olası bir savaşta ABD uçaklarına ateş edemiyorsun mesela öyle birşey ihraç versiyonu. Mesela ABD ordusu F35C multirole uçak kullanıyorsa başka ülkelere sattığı model sallıyorum F35C-D ihraç versiyonu. İçindeki bazı bilgiler özel korumalı. Bunları vermiyor ABD devleti. Yani umarım biz de öyle yapıyoruzdur. Aksi takdirde bu SİHA sattığımız ülkeler bu silahı inceleyip zayıf yönlerini keşfedip yazılımlarını çözüp bize karşı kullanmayacağı ne malum ? Umarım öyle bir hata yapmıyordur devletimiz. Gerçi devletimiz benim düşündüğümün çok daha fazlasını düşünüyordur. Ben 5 adım düşünüyorsam eminim devletimiz 55 adım ilerisini düşünüyordur ama işte ne bileyim. İnsan düşünüyor işte !

Ukrayna rusyayı istediği kadar zorlasın kesinlik kazanamayacı bi savaş
Hem dünya hemde bizim için kötü bi durum bi şekilde bu savaşı başlatmadan bitirmek lazım

NATO Türkiye yi ukraynaya destek vermesi için zorlayacaktir. Türkiye ukraynaya el altından destek verip rusyaylada olabildiğince iyi geçinmeye çalışacaktır.

Atatürk başkent seçerken ne kadar mantıklı bir yer seçtiğini görüyoruz. Ülkenin tam ortasında, işgal edilmesi için geçilmesi gereken onlarca dağ var.